Skeletbouw

Skeletbouw is dé bouwtechniek voor passiefhuizen en lage-energiewoningen
Bij een houtskeletbouw zit de isolatie verwerkt in de dragende houtconstructie. Deze plaatsbesparing biedt extra isolatiemogelijkheden. Daarnaast is de luchtdichtheid van het houtskelet aan de binnenkant van cruciaal belang. Verder voorzien wij uw skeletbouw van een dampopen werking naar buiten toe zodat de luchtvochtigheid in de houtconstructie naar buiten kan.

Voor het isolatiemateriaal adviseren wij u bio-ecologische papiervlokken. Naast de milieuvriendelijkheid verzekeren deze een betere isolatie in de zomer. In de winter bereiken onze papiervlokken minstens dezelfde isolatiewaardes als minerale wollen. Dankzij een specifieke behandeling zijn onze papiervlokken volledig resistent voor brand.

Een gezond leefklimaat in een duurzame woning
Een houtskelet is niet alleen duurzaam voor het milieu, uw woning gaat ook uw hele leven lang probleemloos mee. En zelfs langer, zo bewijzen de honderdduizenden woningen die in Scandinavië de afgelopen decennia volgens deze techniek werden gebouwd. De Scandinaviërs verkiezen houtskeletbouw omdat dit een droog en gezond woonklimaat garandeert.

Sneller bouwen én goedkoper op termijn
De prijs voor het bouwen van een woning in houtskelet is niet goedkoper of duurder dan een gelijkaardige woning in traditioneel metselwerk. Wél bespaart u op lange termijn op uw energiefactuur dankzij de hogere energiezuinigheid.

De constructie van een houtskeletbouw vraagt slechts enkele weken, waardoor u tijd uitspaart op de werf. Bovendien kunt u meteen starten met de afwerking aangezien er geen ‘droogperiode’ geldt.